Hvalpe hos os

Vi forventer hvalpe i uge 13 2024 med Ellie som mor - flere oplysninger følger snarest. 

Det er muligt at blive skrevet op til dette kuld - kontakt os via mail: helleneis@outlook.com

Vores forventninger til hvalpekøbere:

Vi ønsker, at du som hvalpekøber har sat dig ind i, hvorfor du vil have hund, har sat dig ind i racen og gjort dig det klart, hvorfor du netop vil have en Stabyhoun.   www.koebhund.dk og www.foedevarestyrelsen.dk/kampagner/Klartilhund/Sider/default.aspx   er hjemmesider der kan hjælpe til i beslutningsprocessen.

Inden den endelige beslutning om køb/salg af hvalp kan tages, ønsker vi at møde jer eller at i har været på besøg hos en Stabyhoun. På den måde kan i også bedre finde ud af, om en stabyhounhvalp, er det rigtige for jeres familie. Når hvalpene er blevet 3 uger gamle, tager vi gerne mod besøg -  det skal bare lige aftales først.

 Det ligger os højt på sinde, at hvalpe og hvalpekøbere bliver matchet så godt som muligt. I det daglige arbejdet med hvalpene, vil vi få en viden om hver hvalp, som vil ligge til grund for det endelige match. I må selvfølgelig gerne forelske jer i en af hvalpene – men i kan kun tage udgangs punkt i hvalpene farvesammensætning - vi kender lidt bedre til, hvad hvalpene indeholder inden i og har derfor en bedre forudsætning for at lave et godt match.

Vi ønsker, at sælge vores hvalpe til familier, som har tid og lyst til at stimulere deres hund såvel fysisk som mentalt. Stabyhoun’s er en lærenem race og den kan anvendes til mange forskellige former for træning. En Stabyhoun nyder at bruge tid sammen med sin ejer og lære nyt.

Vi forventer, at i følger op og videreføre den socialisering, som hvalpen allerede hos os er startet op på.  Selvom vi har gjort et stort arbejde, er det vigtigt, at i fortsætter socialiseringen. Ved afhentning af hvalpen udleveres et socialiseringsskema til brug ved videre miljøtræning og socialisering af hvalpene. Hvalpenes tidlige erfaringer påvirker i høj grad, hvordan de bliver som voksen. Undersøgelser har vist, at hvalpe som ikke får tilstrækkelig miljøtræning og socialisering i en ung alder, ofte vil få problemer senere i livet.

Vi anbefaler, at hvalp og ejer deltager i hvalpemotivationskursus, også selvom hvalpekøberne har mange års erfaring med træning af hunde.

Hvad kan hvalpekøberne forvente:

10 dage før den vordende mors fødsel, bliver fødekassen vasket, desinficeret, gjort klar og sat frem i stuen, så den vordende mor kan se den an og vænne sig til den. Hvalpekassen er så stor, at der er plads til, at en person med lethed kan ligge i den sammen med mor og hvalpene. Dette betyder, at hvalpene er i menneskelig kontakt lige fra de bliver født.

Fødslen foregår under rolige forhold, hvor kun mor og en/to hjælper er tilstede, med mulighed for at kunnen få ekstra hjælp meget hurtigt. Bilen er gjort klar, hvis der bliver brug for at kører til dyrlægen.

Når fødslen er overstået er alle ret så udmattede, og der hygges nu i kassen, med at kikke/nusse og udse sig de specielle kendetegn i pelsen, som fremadrettet skal være en del af hver hvalp's identitet. Fra nu af er der døgnvagt hos mor og hvalpene. 

I den første uge er der dømt ro, men allerede her bliver hver hvalp taget op i hænder, for at blive vejet og nusset, så de vænner sig til, at mennesker er noget rart noget. Vi vil bestræbe os på, at hvalpene møder så mange forskellige mennesker som muligt, så fra hvalpene er 3 uger gamle, er der åbnet op for hvalpebesøg

Når hvalpene kan løfte sig op da siderne i hvalpekassen, bliver de flyttet ud i en indhegning i køkkenet, hvor de nu vil være sammen med resten af vores hundeflok og fra at have være under påvirkning af lydene fra tv, wc/bad og daglige rengøringslyde, vil de nu blive påvirket af opvasker, computeren, røremaskinen, støvsuger, gulvvaskermaskinen og alle de andre lyde som hører et køkken til. Det er meget spændende at se, hvor usikre de er på alt det nye, og hvor sikre de bliver efter en lille middagslur.  

Når vejret og deres alder (selv kan holde varmen) tillader det, kommer hvalpene i ”børnehave” et par timer her dag. Vores udestue bliver indrettet med forskellig aktivitetslegetøj og derfra er der direkte adgang (i gennem en hundelem og et hundehus) til den store have, hvor de vil møde vores duer. Nu begynder renlighedstræningen.
“Lyde er en uundgåelig del af hverdagen - både i og udenfor hjemmet. Hvordan hunden reagerer på lyde, afhænger blandt andet af, om hunden som hvalp tidligt er blevet introduceret til forskellige lyde, og om hunden har haft behagelige eller ubehagelige oplevelser i forbindelse med lydene”. Derfor lydtræner vi med hjælp af lyd-cd, hvor der er jagtlyde, skud, hunde-glammen, nytårsfyrværkeri, tordenvejr, hjemmelyde med børnevræl og dørklokker osv. Samtidig har vi en disco lampe i lofter, som oplyser rummet med blink og farver, for at indikerer fyrværkeri. Når der holdes pause i lyd-cd’en, hører hvalpene musik, men somme tider er der også dømt stilhed.

De sidste uger hos os står på gentagelser, samt små ture i bilen til skov eller strand – en vild hyggelig tid, men også en tid, hvor man ville ønske, at have lige så mange arme som en blæksprutte. For os er det at lave et kuld hvalpe en unik oplevelse. Hver gang er det nye personligheder, der gennemgår en utrolig udvikling på de 8 uger, de er hos os. Der følger mange glæder, men også bekymringer og tanker om de enkelte hvalpe, der skal begå sig hos en ny familie.
Derfor sætter vi stor pris på tilbagemeldinger fra vores hvalpekøbere. Det er denne viden om den enkelte hund, der har stor betydning for vores fremtidige opdræt og måden at håndtere vores hvalpe på.

 Når hvalpene er omkring 1 år/ lidt over, vil den blive inviteret til en "Opdrætter -dag" afholdt af Dansk Stabyhoun Klub. Her bliver hvalpen udstillet sammen med mor og far, samt dens søskende, så vi kan få et overordnet billede af, i hvilken retning vores avl inde for Stabyhouns går.

  Hvalpene vil blive solgt med:

Købsaftale fra Dansk Kennel Klub

Stambog fra Dansk Kennel Klub

ID mærket med mikrochip

Registrering i Dansk Hunderegister

Sundhedsattest fra vores dyrlæge

Vaccineret første gang

Ormekur to gange

EU-Hunde Pas

Hvalpemappe/bog jeg selv har skrevet, med oplysninger om pasning, pleje og relevante informationer til en god start med hvalpen.

Socialiserings skema

Et lille tæppe/klud når hvalpen flytter hjemmefra - så den har lidt duft den kender.

Sele/snor til hjemturen og den første tid.

Hvalpepakke med lidt mad til den første tid

 Kennel StabyWorld’s er organiseret under Dansk Stabyhoun Klub og Dansk Kennel Klub

Del siden